Unikt, välskrivet och relevant innehåll på webbsidan

Unikt, välskrivet och relevant innehåll på webbsidan

Unikt, välskrivet och relevant innehåll på webbsidan

Unikt, välskrivet och relevant innehåll på webbsidan

Vilken placering en webbsida hamnar på i sökmotorerna påverkas av en mängd faktorer där en av de allra viktigaste är att ha ett unikt, välskrivet och relevant innehåll. Allt för ofta kommer man in på både privatpersoners och företags webbplatser som har ingen eller väldigt lite information om sina produkter, varor, tjänster samt om själva verksamheten.

Detta kan i sin tur ger ett negativt intryck både för besökarna och sökmotorerna, därför listar vi nedan några bra saker att tänka på när du skapar eller uppdaterar befintligt innehåll på en webbsida.

Innehållet på din sida

Innehållet på webbsidan värderas högst och det har stor påverkan på hur sökmotorer som Google värderar din sida. För det är ju vad besökaren kom för att se och därför är det oerhört viktigt för sökmotorerna. Så vad är då bra innehåll? Ur ett sökoptimeringsperspektiv, har allt bra innehåll tre viktiga attribut. Bra innehåll bör möta en efterfrågan, vara unikt och måste vara länkbart på ett bra sätt.

Information påverkas av tillgång och efterfrågan precis som världens marknader. Det bästa innehållet på en webbsida är det som gör det allra bästa jobbet för att leverera den största efterfrågan. Det kan vara en informativ och välskriven text, ett ljud, en bild, eller video, men det måste tillhandahålla efterfrågan för att betraktas som bra innehåll.

Bra innehåll är länkbart

Ur ett sökoptimeringsperspektiv är det ingen skillnad mellan det sämsta och det bästa innehållet på nätet om det inte är länkbart. Om besökare inte kan länka till innehållet på din webbsida, kommer sökmotorer mycket osannolikt att rangordna den, och som en följd av innehållet kommer inte trafik att drivas till webbplatsen. Tyvärr händer detta mycket oftare än man kan tro. Dåligt innehåll tillhandahåller inte en efterfrågan och/eller är inte länkbart. Jobbar man med sökordsoptimering och vill att ens artikel ska ranka upp på sökmotorerna är länkar från andra sidor till din artikel en mycket viktig faktor, skapar du ett bra innehåll ökar chansen att det drar till sig länkar från andra sidor. Det finns tyvärr mängder av dåligt innehåll spridit på webbsidor över hela Internet vilket leder till att det blir ett stort slöseri med tid och andra värdefulla resurser för de som söker efter varor, tjänster och produkter på nätet.

Unikt Innehåll

Få nya kunder via Google

Vill även ni få nya kunder via Google. Fyll i formuläret så skickar vi er en kostnadsfri offert. 

År i branschen
4 år
Antal SEO-kunder
14
Klickar på de 3 första resultaten​
5 %

Vilken SEO optimering passar er?