Utforma en bra metabeskrivning
För att få bra resultat ur ett SEO perspektiv är det många olika parametrar som spelar in. Men genom att bemästra de grundläggande så kommer man en bra bit på vägen både som amatör och yrkesman.
I denna del i vår SEO Guide kommer vi att gå igenom description taggen eller ”meta beskrivning” som det heter på svenska, allt ifrån dess betydelse och hur den bör utformas för att bli så optimal som möjligt både för besökarna och för sökmotorerna.
Behöver ni hjälp med SEO-arbetet? Kontakta oss!

Detta säger våra kunder
- Smålandssnickerier AB
Efter samtal med flera aktörer i branschen valde vi WebDivision för vår nystartade e-handel eftersom dom kändes proffsiga, enkla och mest lyhörda för vår vision.
Redan efter några månader in i vårt samarbete upplever vi att den personliga kontakten och regelbundna uppföljningarna fungerar väldigt bra.
Redan efter några månader in i vårt samarbete upplever vi att den personliga kontakten och regelbundna uppföljningarna fungerar väldigt bra.
Simon Alexandersson
Smålandssnickerier AB
- Åre Travel Designer AB
Vi på Åre Travel hyr ut boenden med självhushåll och bästa läge i Åre. Vi kontaktade WebDivision för att få fler bokningar via vår hemsida genom att öka synligheten på Google.
Vi är imponerade av resultatet av deras arbete och kan varmt rekommendera denna SEO byrå.
Vi är imponerade av resultatet av deras arbete och kan varmt rekommendera denna SEO byrå.
Malin Lindgren
ÅRE TRAVEL DESIGNER AB
- Leif Arvidsson AB
Vi valde 2018 att anlita WebDivision för vår e-handel både när det gäller sökmotoroptimering och annonsering via Google. Resultatet?
- Ökning i organisk trafik med 22 %
- Ökad intäkt organiskt 35 %
- Ökad intäkt via Google Ads 116 %
- Ökning i organisk trafik med 22 %
- Ökad intäkt organiskt 35 %
- Ökad intäkt via Google Ads 116 %
Fredrik Tålhagen
leifarvidsson.se






En bra meta beskrivning
lockar till klick!
Man skulle kunna beskriva en sidans meta beskrivning som ingressen i en tidningsartikel, eftersom den beskriver mer detaljerat vad innehållet handlar om än vad en sökordsoptimerad titel gör.
Samtliga sidor på en webbplats bör ha en egen och framförallt unik beskrivning som ett komplement till titlarna (meta title taggen) som hjälper till att ytterligare informera om vad de respektive sidorna på webbplatsen handlar om.
Ni har säkert stött på och läst meta beskrivning mängder utav gånger utan att veta om att det varit just den. Detta eftersom det är den beskrivande text som återfinns under rubrikerna i resultatlistorna i sökmotorerna. På grund av att den visas just i sökresultatlistorna så bidrar det till att sidans beskrivning är en de avgörande faktorerna för att en besökare ska välja att klicka på en länk eller inte.
Frågor ni bör ställa er är om era meta beskrivningar på er webbsida är relevanta, lockande och tydliga nog för att återspegla det som eftersöks.


Hur utformar man en lockande
och relevant beskrivning?
I likhet med title taggen som ni kan läsa mer om i vår första del i vår SEO guide så ska meta description taggarna mer detaljerat beskriva för sökmotorerna och besökarna vad de olika sidorna handlar om. Det är väldigt viktigt att ni i första hand skriver descriptions för besökarna eftersom det är dem ni vill ska finna just er webbsida intressantast och mest lockande i sökresultaten. Vilket medför att chansen blir större att de klickar sig in på just er webbsida. Nedan finner ni några bra tips på vad ni bör ha i åtanke när ni utformar texterna för era meta beskrivningar.
En meta beskrivning (description tag) bör inte innehålla mer än totalt 156 tecken eftersom detta är vad sökmotorn (Google) visar som mest i sökresultatlistorna. I början av 2018 gav Google tillåtelse att nyttja upp emot 320 tecken men den möjligheten försvann efter ett par månader och nu hösten 2018 är det alltså 156 tecken som är riktlinjerna från Google. Efter 156 tecken så visas ”…” istället för resterande tecken i meta description om antalet överstiger detta. (Efter Googles senaste uppdatering är det egentligen pixelbredden som de går på men håller ni er till 156 tecken så klarar ni er.)
Vilken SEO optimering passar er?
Fastpris
Sökmotoroptimering
Att köpa sökmotoroptimering till ett fast pris är ett tryggt upplägg för många företagare. Hos oss får du en helhetslösning för en fast månadskostnad, inget tillkommer!
Resultatbaserad
Sökordsoptimering
Öka synligheten i Googles träfflista och nå kunder som aktivt letar efter det ni erbjuder. Hos oss betalar ni bara för de dagar ni syns på Googles förstasida!
E-handel
Sökoptimering
Driver du en E-handel så är det många produkter som ska marknadsföras, därför har vi tagit fram ett e-handelspaket med seo optimering skräddasytt för just e-handlare!