SEO för webbutiker

För ökad trafik och ökad försäljning

SEO för e-handel

Att jobba med sökmotoroptimering för en webbutik som driver e-handel kräver en lite annan strategi mot många andra sajter.

En webbutik består ofta av väldigt många olika produkter, vilket innebär att det ofta är många sökningar man vill ranka högt upp på och dessutom i flera olika varianter.

Om vi tar en redovisningsbyrå som exempel. En redovisningsbyrå har några få sökningar som är extra viktiga för dom, t.ex. ”redovisningsbyrå stockholm” och ”bokföringsbyrå stockholm” om det vill nå ut i Stockholm. 

En webshop däremot vill synas på riksnivå och helst med alla deras produkter, produkter som dessutom byts ut efter hand. SEO för e-handlare är mer dynamisk och därför är det viktigt att inte stirra sig blind på enbart ett par huvudsökning utan tänker långsiktigt och på flera varianter av sökningar på deras produkter. Här gäller det att hitta konverteringsdrivande sökfraser och sökord där kunden är nära ett köp.

SEO för e-handlare

Detta säger våra kunder

"Vi har arbetat med WebDivision sedan 2012.
De hjälper oss med både annonsering på Google och sökmotoroptimering av vår sajt.
De har gjort ett bra jobb och har under dessa år varit en viktig partner för vår digitala tillväxt. Vi kan varmt rekommendera dem som leverantör."
Niclas Allen
Brandexperten Sverige AB
2016 valde vi att börja med WebDivision som samarbetspartner för vår sökmotormarknadsföring.
Trots en relativt liten budget fick de oss att ranka i topp på Google för våra viktigaste sökord.

En engagerad leverantör som levererar vad de lovar.
Dan Poltrago
designsegel.se
Vi valde 2018 att anlita WebDivision för vår e-handel både när det gäller sökmotoroptimering och annonsering via Google. Resultatet?
- Ökning i organisk trafik med 22 %
- Ökad intäkt organiskt 35 %
- Ökad intäkt via Google Ads 116 %
Fredrik Tålhagen
leifarvidsson.se
Svensk Certifiering
T-emballage
Taktäckarna
Leif Arvidsson
Vetri
Brandexperten

Sökmotoroptimering för webshop

En person som Googlar på exempelvis ”klänning” har inte definierat vilken klänning hon är ute efter, om hon vill köpa online och vilket märke hon vill ha. Personen kanske bara vill ha inspiration och letar efter bilder på snygga klänningar.
Googlade hon däremot på ”klänningar barn” har hon varit lite tydligare med vad hon ska ha, ”klänningar barn bröllop” ännu tydligare och slutsökningen kanske blir ”rosa klänning barn bröllop”.
Det är efter denna sökningen som hon kommer klicka in och göra sitt köp, här är hon nära ett köp och när man jobbar med sökmotoroptimering för webbutiker är det denna typ av sökningar man inte får missa!

För en webshop är marknadsföring via Google nästan allt, det är där vi söker och det är via Google vi hittar produkterna. Vi har varit igång sedan 2007 och har arbetat med sökoptimering mot flera olika e-handelsföretag, allt från kläder, skönhet, bygg och inredning.

De alla har gemensamt är att deras trafik och deras försäljning ökar!

Få nya kunder via Google

Få nya kunder via Google