Marknadsföring på internet

Det smarta sättet att synas

Marknadsföring på Google

Marknadsföringen på internet har blivit en av de absolut viktigaste marknadsföringskanalerna.
Idag är internet en av våra största mediekanaler och blev man tvingad att lägga marknadsföringsbudgeten på ett enda ställe så skulle nog många företag välja att göra det just på internet.

Anledningen till att så många idag väljer internet framför dagspress, radio eller tv är många. Marknadsföring på internet ger er möjlighet att mäta ert resultat på ett enkelt och smidigt sätt.

Med hjälp av Google Analytics och andra liknande program kan ni få fram information om vad er marknadsföring ger. Ni kan t.ex. se att någon sökt efter er produkt via Google, därefter gått till er webbshop och sedan gjort en beställning av en viss produkt.

Här nedan ser ni några av fördelarna med internetmarknadsföring.

Behöver ni hjälp att synas? Kontakta oss för ett kostnadsförslag!

marknadsföring på Google

Detta säger våra kunder

Sedan 2021 har WebDivision hjälpt oss SEO-strategi. Redan några månader in i samarbetet upplever vi att personliga kontakten och uppföljningar fungerar bra.

De är enkla och raka i kommunikation och förstår vad vi vill med vår digitala marknadsföring.
Det märks också på vårt resultat att det finns ett engagerat team med specialister som bryr sig om vår vision.
Camilla Silbersky
ClearOn AB
Vi har haft ett utmärkt samarbete med WebDivision i flera år och är nöjda med detta. Deras medarbetare är drivande och arbetar aktivt med att förbättra vårt SEO arbete.

Trots rejält konkurrensutsatta sökord med sökvolym på flera tusen sökningar per månad har de lyckats få vår hemsida att kontinuerligt ranka mycket högt på Google.
Thomas Wuttke
Decosteel
Vi valde 2018 att anlita WebDivision för vår e-handel både när det gäller sökmotoroptimering och annonsering via Google. Resultatet?
- Ökning i organisk trafik med 22 %
- Ökad intäkt organiskt 35 %
- Ökad intäkt via Google Ads 116 %
Fredrik Tålhagen
leifarvidsson.se
Svensk Certifiering
Taktäckarna
Leif Arvidsson
Marknadsföring SEO

Marknadsföring med Google Ads

Ni kan köpa annonser på Google (Google Ads) som visas upp när någon söker.
Dessa annonser ser ni längst upp över den ”vanliga” (organiska) träfflistan och längst ner under den vanliga träfflistan. Google annonsering går kortfattat till så att ni lägger in ett antal ord som ni vill koppla er annons till och när någon googlar på något av dessa ord eller fraser så visas annonsen men länk till din hemsida. Ni betalar sedan en viss summa för varje klick som annonsen får och kostnaden per klick varierar beroende på vad de andra annonsörerna är villiga att betala för sina klick.

Då ni enbart betalar för varje klick på er annons är det viktigt att annonsen enbart visas på rätt sökningar. Google matchar som standard de sökord ni lägger in brett vilket innebär att annonsen visas ofta på helt irelevanta sökningar. Var därför nog med att matcha annonserna mot rätt ord och fraser.

Google shopping, de annonser du ser längst upp i träfflistan med bild, pris och namn på en produkt är också en del av Google Ads. Denna typ av annonsering brukar fungera väldigt bra för e-handlare som vill synas med deras utbud.

Vill ni veta mer om Google Adwords och hur det kan hjälpa er att få nya kunder så klicka på knappen nedan och läs mer.

Synas på nätet genom SEO

Marknadsföring på Google kan också ske genom att man arbetar med sökmotoroptimering (SEO) av er hemsida i syfte att den ska hamna högre upp i träfflistan på Google.

Genom att marknadsföra och visa upp sig i Googles träfflista så når ni ut till rätt målgrupp just när de är intresserade! Ni marknadsför er i Googles träfflista och kan få hur många klick som helst utan att det kostar mer eller mindre. Jämfört med Google Ads får ni bättre exponering då det är fler som klickar i den ”vanliga träfflistan”. Detta gör att denna typ av marknadsföring på internet ofta är väldigt lönsam och passar också de flesta företag.

Sökordsanalys, relevansoptimering och länkarbete är några av grundstenarna i sökordsoptimering.

Man kan komma en bra bit här på egen hand men det kan vara svårt att uppnå bra resultat utan en duktig SEO byrå. Att marknadsföra sin hemsida på Google är för många företag mer eller mindre ett krav för att lyckas,

Kontakta oss för en kostnadsfri offert så hjälper vi er.

Marknadsföring ads

Få nya kunder via Google

Vill även ni få nya kunder via Google. Fyll i formuläret så skickar vi er en kostnadsfri offert. 

År i branschen
4 år
Antal SEO-kunder
14
Klickar på de 3 första resultaten​
5 %
Marknadsföring sociala medier

Sociala medier

Vi på WebDivision arbetar fokuserat med marknadsföring på Google men vi har duktiga partners som kan hjälpa er att nå ut via sociala medier. Facebook, Youtube, LikedIN och Twitter är några kanaler där ert företag kan synas. Här kan ni t.ex. marknadsföra er genom annonser som syns i flödet eller genom att starta skicka pm till en anpassad målsgrupp.

En stor skillnad mellan marknadsföring på Google och att synas på nätet genom sociala medier är att personerna du når ut till inte aktivt sökt på något. Detta är såklart en nackdel då du inte vet om personerna är intresserade av din tjänst eller produkt just nu. Det finns många metoder för marknadsföring i sociala medier, oavsett vilken metod ni väljer så är det viktigt att det finns en väl genomtänkt strategi bakom.

Vilken SEO optimering passar er?

Onlinemarknadsföring

Remarketing eller ”förföljelsereklam” som det också ofta kallas är för många företag ett effektivt sätt att synas på internet, inte minst om du säljer produkter.

Marknadsföring genom remarketing kan visa upp t.ex. en produkt som du lagt i din kundkorg men inte köpt. När en person besöker din webbplats implementeras en cookie i personens webbläsare. Din annons dyker sedan upp på andra webbplatser som personen surfar på.

Möjlighet till synlighet genom remarketing finns i Google Ads där ni exempelvis kan ni marknadsföra er genom att visa en annons med just den produkten personen la i sin kundvagn min aldrig köpte.

Remarketing finns inte bara på Google utan även på Facebook, Instagram och andra plattformar.

onlinemarknadsföring
Marknadsföring fördelar

Fördelar med marknadsföring på internet

Marknadsföring online gör det möjligt att synas när kunden är köpsugen och aktivt letar efter era tjänster eller produkter.Genom marknadsföring på nätet är det möjligt visa upp sig när den blivande kunden är på jakt efter just det ni har att erbjuda.Om någon t.ex. är ute på internet och söker efter ett villalarm till sin sommarstuga och ni har optimerat upp er för just detta på Google så är det stor sannolikhet att personen klickar på länken till just er hemsida för att få veta mer. Personen har hittat er via er marknadsföring på Google och ni har fångat honom i precis rätt steg beslutsprocessen.Att ni når många väldigt billigt är också en fördel med marknadsföring på nätet gentemot andra marknadsföringskanaler. Med några få kronor kan ni nå ut till miljontals människor till skillnad från t.ex. tv eller radio-reklam som kräver en stor budget. Att synas på ett ord eller en fras i träfflistan behöver inte kosta mer än en tjuga per dag och ni får dessutom en förstasidesplacering på Google när någon söker på ert ord.Ni når rätt målgrupp och kan snabbt styra om hela er marknadsföring med några enkla klick.Med marknadsföring på internet är allting online och märker ni att ni inte når er målgrupp med vissa budskap så kan ni alltid ända sökordet och prova er fram. Att synas på nätet varar också betydligt längre än t.ex. tidningsannonsering som enbart är aktuell under en kortare tid.

Få nya kunder via Google

Få nya kunder via Google

Olika typer av internetmarknadsföring

En av de effektivaste sätten att marknadsföra sig med på internet är med hjälp av sökordsoptimering. Sökordsoptimering innebär att man optimerar en hemsida för en eller flera sökord/sökfraser i syfte att hamna så högt upp som möjligt i träfflistan på Google.

Att sökordsoptimera upp sig på ett ord kan vara både svårt och tidskrävande men det ger er oftast ett mycket bra resultat om ni lyckas.

En av de stora skillnaderna med denna typ av marknadsföring är att ni når ut till de som aktivt letar efter era tjänster eller produkter, de som redan har intresset och gör en sökning på Google.
Vad som avgör er placering i träfflistan på Google är bland annat hur er hemsida ser ut och vilka länkar in till sidan ni har.

Välj rätt SEO företag

Det finns många aktörer som jobbar med sökordsoptimering och tyvärr är en del av dessa skojare som vill att ni ska betala en bra slant utan att få några garantier. Ingen kan garantera en förstasidesplacering på Google men om ni hamnar på sidan två eller tre så kommer det sannolikt inte att ge så mycket.Leta istället upp en aktör som endast tar betalt om de lyckas med optimeringen. Sätt upp ett mål tillsammans med sökmotoroptimeringsföretaget och betala inte om målet inte är uppfyllt.Vi på WebDivision erbjuder en helt resultatbaserad optimering där ni endast blir debiterad när era sökord har en placering inom topp 10 på Google. Lyckas vi inte få in er på Googles förstasida betalar ni alltså inget!