Effektiv marknadsföring på internet

Marknadsföring på Google

Ni kan köpa annonser på Google som visas upp när någon söker. Dessa annonser ser ni längst upp över den ”vanliga” (organiska) träfflistan och längst ner under den vanliga träfflistan. Googleannonsering går kortfattat till så att ni lägger in ett antal ord som ni vill koppla er annons till och när någon googlar på något av dessa ord eller fraser så visas annonsen men länk till din hemsida. Ni betalar sedan en viss summa för varje klick som annonsen får och kostnaden per klick varierar beroende på vad de andra annonsörerna är villiga att betala för sina klick.

Vill ni veta mer om Google Adwords och hur det kan hjälpa er att få nya kunder så klicka på knappen nedan och läs mer.

Annonsera med bannerannonsering

När man väljer banners för att marknadsföra sig på internet är det viktigt att man vet vart sin målgrupp befinner sig. För att detta ska ge er något så se till att bannern visas upp på sidor er målgrupp besöker. En typ av banner annonsering är förföljelsereklam eller remarketing där man har möjlighet att visa upp en annons eller banner för besökare som tidigare varit inne på er hemsida. En nackdel med denna marknadsföring är att ni inte vet om besökaren är köpsugen och redo för att handla just när de ser er banner.

Väljer man t.ex. sökordsoptimering så är besökaren aktivt ute och letar efter er produkt eller tjänst och därför är de också närmare ett avslut.

SEO

Marknadsföring på internet kan också ske genom att man arbetar med sökmotoroptimering av er hemsida i syfte att den ska hamna högre upp i träfflistan på Google. Genom att marknadsföra och visa upp sig i Googles träfflista så når ni ut till rätt målgrupp och ni gör det när de är intresserade! Detta gör att denna typ av marknadsföring på internet ofta är väldigt lönsam och passar också de flesta företag.

Sökordsanalys, relevansoptimering och länkarbete är några av grundstenarna i sökordsoptimering och även om man kan komma en bra bit på egen hand så är det svårt att uppnå bra resultat utan en duktig SEO partner. Att marknadsföra sin hemsida på Google behöver inte vara så kostsamt, kontakta oss för en kostnadsfri offert så hjälper vi er.

Sociala medier som marknadsföring

Det snackas mycket om detta just nu och faktum är att för många är detta ett bra val att välja när man vill nå ut på nätet. Facebook, Youtube och Twitter är just nu våra största sociala medier med miljoner användare i alla målgrupper. Här kan ni t.ex. marknadsföra er genom annonser som syns i flödet på Facebook eller genom att starta nya grupper och få anhängare till dessa.

Även om ni kan styra och anpassa vilka som ska se annonserna så är det även här svårt att veta om de just när de ser annonsen har ett intresse av att köpa. Detta är såklart en nackdel med att nå ut via sociala medier samtidigt kan du med hjälp av remarketing nå människor som varit inne på din hemsida och alltså tidigare visat ett intresse för er tjänst eller produkt. Det finns många metoder för marknadsföring i sociala medier, oavsett vilken metod ni bestämmer er för att använda er utav är det viktigt att det finns en väl genomtänkt strategi bakom.

Vi Marknadsför Er Hemsida

Marknadsför er hemsida på nätet

Marknadsföringen på internet har blivit en av de absolut viktigaste marknadsföringskanalerna. Idag är internet en av våra största mediekanaler och blev man tvingad att lägga marknadsföringsbudgeten på ett enda ställe så skulle nog många företag välja att göra det just på internet. Anledningen till att så många idag väljer internet framför dagspress, radio eller tv är många. Marknadsföring på internet ger er möjlighet att mäta ert resultat på ett enkelt och smidigt sätt.

Med hjälp av Google Analytics och andra liknande program kan ni få fram information om vad er marknadsföring ger. Ni kan t.ex. se att någon sökt efter er produkt via Google, därefter gått till er webbshop och sedan gjort en beställning av en viss produkt. Här nedan ser ni några av fördelarna med internetmarknadsföring.

Fördelarna med marknadsföring på internet

Ni syns när kunden är köpsugen och aktivt letar efter era tjänster eller produkter. Genom marknadsföring på nätet är det möjligt visa upp sig när den blivande kunden är på jakt efter just det ni har att erbjuda. Om någon t.ex. är ute på internet och söker efter ett villalarm till sin sommarstuga och ni har optimerat upp er för just detta på Google så är det stor sannolikhet att personen klickar på länken till just er hemsida för att få veta mer. Personen har hittat er via er marknadsföring på Google och ni har fångat honom i precis rätt steg beslutsprocessen.

Att ni når många väldigt billigt är också en fördel med marknadsföring på nätet gentemot andra marknadsföringskanaler. Med några få kronor kan ni nå ut till miljontals människor till skillnad från t.ex. tv eller radio-reklam som kräver en stor budget. Att synas på ett ord eller en fras i träfflistan behöver inte kosta mer än en tjuga per dag och ni får dessutom en förstasidesplacering på Google när någon söker på ert ord.

Ni når rätt målgrupp och kan snabbt styra om hela er marknadsföring med några enkla klick. Med marknadsföring på internet är allting online och märker ni att ni inte når er målgrupp med vissa budskap så kan ni alltid ända sökordet och prova er fram. Att synas på nätet varar också betydligt längre än t.ex. tidningsannonsering som enbart är aktuell under en kortare tid.

Olika typer av internetmarknadsföring

En av de effektivaste sätten att marknadsföra sig med på internet är med hjälp av sökordsoptimering. Sökordsoptimering innebär att man optimerar en hemsida för en eller flera sökord/sökfraser i syfte att hamna så högt upp som möjligt i träfflistan på Google. Att sökordsoptimera upp sig på ett ord kan vara både svårt och tidskrävande men det ger er oftast ett mycket bra resultat om ni lyckas.

En av de stora skillnaderna med denna typ av marknadsföring är att ni når ut till de som aktivt letar efter era tjänster eller produkter, de som redan har intresset och gör en sökning på Google. Vad som avgör er placering i träfflistan på Google är bland annat hur er hemsida ser ut och vilka länkar in till sidan ni har.

Välj rätt SEO företag

Det finns många aktörer som jobbar med sökordsoptimering och tyvärr är en del av dessa skojare som vill att ni ska betala en bra slant utan att få några garantier. Ingen kan garantera en förstasidesplacering på Google men om ni hamnar på sidan två eller tre så kommer det sannolikt inte att ge så mycket.

Leta istället upp en aktör som endast tar betalt om de lyckas med optimeringen. Sätt upp ett mål tillsammans med sökmotoroptimeringsföretaget och betala inte om målet inte är uppfyllt.

Vi på WebDivision erbjuder en helt resultatbaserad optimering där ni endast blir debiterad när era sökord har en placering inom topp 10 på Google. Lyckas vi inte få in er på Googles förstasida betalar ni alltså inget!

Vi har hjälpt över 300 företag att synas på Google
Vill ni också få nya kunder genom Google?

 

Fyll i formuläret så
skickar vi en kostnadsfri offert
Eller ring oss: 0380-127 00
så hjälper vi er!

GOOGLEANNONSERING

Med annonsering på Google når ni snabbt ut till de som söker efter era tjänster eller produkter. Ni betalar bara när någon klickar på just er annons.

SÖKORDSOPTIMERING

Öka synligheten i Googles träfflista och nå kunder som aktivt letar efter det ni erbjuder. Hos oss betalar ni bara för de dagar ni syns på Googles förstasida!

SÖKMOTOROPTIMERING

Genom att arbeta med rätt sökord och sökmotoroptimering både på och utanför er hemsida hjälper vi er att lyckas med er marknadsföring på Google.