Se korrekta placeringar på Google genom anonymt läge

Se korrekta placeringar på Google genom anonymt läge

Se korrekta placeringar på Google genom anonymt läge

Se korrekta placeringar på Google genom anonymt läge

Säkerligen är ni de mest återkommande besökarna på er egna webbplats vilket bidrar med största sannolikhet till att ni tror er ha bättre placeringar än vad ni egentligen har. Orsaken till detta är att Google samlar all information de kan och innebörden blir att de försöker utläsa vilka sidor ni har besökt tidigare och vilka länkar ni har klickat på bland annat.

I Googles ögon tolkas det som att eftersom ni antagligen är de mest återkommande besökarna så är det där ni tycker er få bäst svar på det ni söker. I och med detta blir resultaten helt fel när ni i samma webbläsare och med samma inställningar gör sökningar på era sökord och fraser. Sannolikt kommer Google placera er egna webbplats betydligt högre än när någon annan söker eftersom just ni tycks gilla denna webbsida oerhört mycket.

Det finns en inställning i de flesta webbläsare som gör att man kan surfa ”dolt” utan att något sparas. Ni kommer till den inställningen genom att klicka på Ctrl+Shift+P. Observera att historiken inte behöver rensas om ni öppnar ett surffönster i anonymt läge. Ni kan också komma åt anonymt surffönster i olika webbläsare enligt nedanstående metoder:

Chrome
Klicka Arkiv och sedan Nytt inkognito-fönster
Internet Explorer
Klicka Säkerhet och sedan In Private-surfning.
Firefox
Klicka Verktyg och sedan Starta privat surfning
Safari
Klicka på åtgärdsmenyn och sedan Privat surfning

Ett annat bra sätt att undgå detta problem är att använda en ”ren” webbläsare när ni är nyfikna på hur ni ligger till placeringsmässigt på olika ord. Om ni exempelvis använder Mozilla Firefox till vardags så använd IE eller Chrome för att göra just dessa sökningar. Men tänk på att aldrig klicka på sökresultaten i den alternativa webbläsaren då detta kommer ge Google mer information om era surfvanor. Se också till att tömma cookies, cache minne och annat i den webbläsare ni använder för att kolla er status på olika fraser i Google.

Dessutom för att undgå att slippa få sökresultat riktade till den ort där ni befinner er så kan ni klicka på Sökverktyg för att sedan ange Sverige som plats istället för en ort under sökrutan. Alternativt anger ni Sverige i inställningarna i er webbläsare

Anonymt Läge

Få nya kunder via Google

Vill även ni få nya kunder via Google. Fyll i formuläret så skickar vi er en kostnadsfri offert. 

År i branschen
4 år
Antal SEO-kunder
14
Klickar på de 3 första resultaten​
5 %

Vilken SEO optimering passar er?