RankBrain, en viktig rankingfaktor

RankBrain, en viktig rankingfaktor

RankBrain, en viktig rankingfaktor

RankBrain, en viktig rankingfaktor

Om ni har läst lite om sökordsoptimering så har ni säkert förstått att innehållet och texten på er hemsida är viktigt om ni vill synas på Google. Nu har Google tagit fram ett system som också hjälper dem att faktiskt förstå vad er text handlar om.

Deras nya system RankBrain är ett system för maskininlärning där Google inte bara läser in orden på en hemsida eller i en sökning utan också förstår sammanhanget i det. Om RankBrain ser ett ord eller fras den inte förstår kan den med hjälp av sina erfarenheter och kunskap om liknande ämnen gissa betydelsen. RankBrain kommer framförallt användas för att förbättra förståelsen i röstsökningar men enligt Google själva fungerar RankBrain förvånansvärt bra och har redan blivit en viktig rankingfaktor.

Nu när Google får en bättre förståelse för vad ni söker efter kommer det bli viktigare att ni håller en bra kvalité i era texter på din hemsida. För att synas högt upp på Google tycker vi att ni ska se över ert innehåll och förklara vad, hur och varför er tjänst eller produkt finns. Försök att skriva fördjupade och längre artiklar med ett sammanhang istället för kortare meningar som sprids ut på hemsidan. Gör sammanhanget i er text tydligare med hjälp av att märka ut rubrikstaggar och genom att fetmarkera ord och meningar.

 

Google Rankbrain

Få nya kunder via Google

Vill även ni få nya kunder via Google. Fyll i formuläret så skickar vi er en kostnadsfri offert. 

År i branschen
4 år
Antal SEO-kunder
14
Klickar på de 3 första resultaten​
5 %

Vilken SEO optimering passar er?