Hitta gratis bilder genom Googles avancerade bildsökning

Hitta gratis bilder genom Googles avancerade bildsökning

Hitta gratis bilder genom Googles avancerade bildsökning

Hitta gratis bilder genom Googles avancerade bildsökning

Det är viktigt att inkludera bilder i blogginlägg och i brödtexter i allmänhet, oavsett om de ska publiceras på din egen sida eller på en annan webbsida som till exempel en gästblogg, eftersom de bidrar till fånga läsarens uppmärksamhet. De bryter upp innehållet och kan hjälpa till att stödja din punkt, lägger till lite färg, och kan även förbättra din trafik.

Detta genom att du döper bildfilerna till relevanta namn som beskriver vad det är på dem och på att använda alt-taggar för bilderna där du beskriver ytterligare vad bilden visar eller vad som händer för besökaren om denna klickar på bilden (om bilden leder till något och går att klicka på vill säga). Använd fraser och ord som du tycker är viktiga att synas på när du skriver alt-taggarna.Så vad är det då som gör det så svårt att hitta bilder du kan använda? Jo, nämligen upphovsrättens lagar. När det kommer till kritan så förstår de flesta vikten av upphovsrättigheter och vad det innebär att stjäla bilder. Du vill inte att någon ska stjäla dina idéer eller ditt innehåll på samma sätt som bildbyråer och fotografer inte vill att du ska stjäla de bilder som de arbetat hårt för att skapa. Det är svårt att hitta gratis bilder på nätet som är av god kvalitet. Lyckligtvis gör Googles avancerade bildsökning det betydligt lättare.

Hur använder man bildsök på Google för att hitta gratis bilder?

Att stjäla bilder, oavsett om det är medvetet eller inte, kan ge dig många olika typer av påföljder. I vissa fall kan du bli ombedd att betala mycket dryga böter, så det är bäst att undvika situationen innan det är för sent. Nedan beskrivs hur du kan använda Googles avancerade bildsökning för att hitta gratis bilder:

  •  Ange en fras eller ett ord som du vill hitta bilder på som är relevanta för dina söktermer i Googles sökruta och klicka på knappen ”Bilder” under sökrutan. Alternativt går du direkt till Google bildsökning genom att klicka här för att sedan söka.
  • Klicka på den lilla ikonen Alternativ (ser ut som ett litet kugghjul) i det övre högra hörnet på sidan. Du kommer då till en rullgardinsmeny där du väljer ”Avancerad sökning”.
  • Du kommer att tas till en ny ”skärm” där du kommer att ha en massa val för att filtrera dina resultat. Naturligtvis kan du fylla i den information du vill, men se till att inte missa avsnittet ”Användningsrättigheter”. Klicka på rullgardinsmenyn och välj ”får användas och delas, även kommersiellt” eller vilket alternativ som passar dig bäst, t.ex. ”får användas, delas och ändras, även kommersiellt” om du vill hitta bilder som du får redigera innan du publicerar dem.
  • Klicka på den stora blå ”Avancerad sökning”-knappen längst ner på sidan. Du kommer då få se de bilder som är fria att använda.

Men tänk på att det aldrig skadar att dubbelkolla så att bilderna faktiskt är gratis att använda. Det finns flera gratis verktyg att använda som gör det enkelt att antingen ladda upp dina bilder eller så kan du skriva in bildernas adress för att se om de faktiskt är gratis att använda. Det finns tyvärr spammare där ute och även ovetande bloggare som tar bilder och sedan publicerar dem utan copyright-metadata.

Google Bildsök

Få nya kunder via Google

Vill även ni få nya kunder via Google. Fyll i formuläret så skickar vi er en kostnadsfri offert. 

4 år
År i branschen
14
Antal SEO-kunder
5 %
Klickar på de 3 första resultaten​

Få nya kunder via Google

Vill även ni få nya kunder via Google. Fyll i formuläret så skickar vi er en kostnadsfri offert. 

4 år
År i branschen
14
Antal SEO-kunder
5 %
Klickar på de 3 första resultaten​

Vilken SEO optimering passar er?