Översätt text med mobilkameran

Översätt text med mobilkameran

Översätt text med mobilkameran

Översätt text med mobilkameran

Ni kanske befinner er utomlands och vill veta vad skylten med texten Поисковая оптимизация betyder, eller så har ni kanske fått ett brev på engelska som ni vill översätta till ett annat språk? Nu kan ni enkelt lösa problem som dessa med Googles app och er mobils inbyggda kamera!

Den 14:e januari i år släppte Google en uppdaterad version av sin Google Translate-app för iOS och Android. I den nya uppdateringen kan ni ta kort på exempelvis en text eller skylt med hjälp av mobilens kamera och få detta översatt till valfritt språk (stödjer 36 olika språk). Översättningen sker i realtid där ni antingen kan skriva in, tala in och nu när den senaste uppdateringen släppts även fota in en text.

Förra månaden släppte också Microsoft Skype en realtidsöversättning som gör det möjligt att översätta tal direkt till skrift eller talande översättningar. Det är tydligt att begränsningarna mellan våra olika språk suddas ut mer och mer, vi kan nu skriva och prata med människor från andra länder utan att för den skull behöva kunna språket.

Den nya funktionen med att du fotar text och får den översatt har Google valt att kalla för Word Lens, och finns också bland annat till Google Glasses.

I klippet nedan kan ni se hur det uppdaterade gränssnittet för realtidsöversättningen ser ut och fungerar.

Wordlens app

Få nya kunder via Google

Vill även ni få nya kunder via Google. Fyll i formuläret så skickar vi er en kostnadsfri offert. 

År i branschen
4 år
Antal SEO-kunder
14
Klickar på de 3 första resultaten​
5 %

Vilken SEO optimering passar er?