Nyligen meddelade Google att de gör ändringar i sin sökalgoritm för mobila sökresultat. Google kommer att använda mobilvänliga faktorer i det mobila sökresultat med början den 21 april 2015 vilket innebär att mobilavänliga sidor och app-träffar kommer att synas bättre på Google när man utför sökningar från mobilen.

Google har sedan en tid tillbaka märkt upp sidor som varit mobilvänliga i sökresultaten och kommer nu att använda det för att avgöra om din webbplats bör rankas högre i sökresultaten. Redan 2013 började Google arbeta med att förbättra rankingalgoritmen för mobila sökresultat och efter att de genomfört flera experiment och tester så lanseras den alltså nu i vår, inte bara i USA utan i hela världen.

Det har länge ryktats om att mobilvänliga sidor skulle ge fördel i träffresultaten och har ni inte redan en mobilvänlig hemsida så kan det vara dags att börja se över den för att få en fördel i sökresultat. Enligt en undersökning som gjordes 2014 av Web Service Award så upplevde hela 54 procent av användarna att hemsidor inte är anpassade för dem och deras mobila enheter.