Mobilvänliga hemsidor – Nu en rankingfaktor

Mobilvänliga hemsidor – Nu en rankingfaktor

Mobilvänliga hemsidor – Nu en rankingfaktor

Mobilvänliga hemsidor – Nu en rankingfaktor

Nyligen meddelade Google att de gör ändringar i sin sökalgoritm för mobila sökresultat. Google kommer att använda mobilvänliga faktorer i det mobila sökresultat med början den 21 april 2015 vilket innebär att mobilavänliga sidor och app-träffar kommer att synas bättre på Google när man utför sökningar från mobilen.

Google har sedan en tid tillbaka märkt upp sidor som varit mobilvänliga i sökresultaten och kommer nu att använda det för att avgöra om din webbplats bör rankas högre i sökresultaten. Redan 2013 började Google arbeta med att förbättra rankingalgoritmen för mobila sökresultat och efter att de genomfört flera experiment och tester så lanseras den alltså nu i vår, inte bara i USA utan i hela världen.

Det har länge ryktats om att mobilvänliga sidor skulle ge fördel i träffresultaten och har ni inte redan en mobilvänlig hemsida så kan det vara dags att börja se över den för att få en fördel i sökresultat. Enligt en undersökning som gjordes 2014 av Web Service Award så upplevde hela 54 procent av användarna att hemsidor inte är anpassade för dem och deras mobila enheter.

Mobilvänliga Hemsidor

Få nya kunder via Google

Vill även ni få nya kunder via Google. Fyll i formuläret så skickar vi er en kostnadsfri offert. 

År i branschen
4 år
Antal SEO-kunder
14
Klickar på de 3 första resultaten​
5 %

Vilken SEO optimering passar er?