Sökresultaten är personliga

Sökresultaten är personliga

Sökresultaten är personliga

Sökresultaten är personliga

När du gjort en sökning på Google så får du fram olika sökträffar men de sökresultat du får fram är inte samma sökresultat som kommer fram på din kollegas dator några meter ifrån dig?! Detta trots att ni gjort precis samma sökning!

Detta beror på att Google visar upp anpassade sökresultat baserade på dina tidigare sökningar.

När du gör en sökning så baseras sökningen på din historik, alltså vad du sökt på tidigare. Därför kan det bli så att de sökresultat du får fram i din träfflista kanske inte alls är samma sökresultat som din kollega får fram i sin. Jag vet inte hur många frågor vi får av kunder och företag som till deras stora förtjusning upptäckt att de ligger 1 på Google men när dom kommit hem och kollar från datorn där är dom mycket längre ned i träffresultaten. Det är förståeligt att detta skapar förvirring, om den träfflista jag ser inte stämmer vilken träfflista är då den som alla andra ser?

Den riktiga träfflistan (om man nu kan säga så med tanke på att ”alla andras” träfflistor också är personliga) är den som inte är påverkad detta och det är den vi ska hjälpa dig att få fram i stycket nedan.

Stäng av anpassade sökresultat

För att få fram de ”neutrala” sökträffarna ska ni stänga av Googles anpassade sök. Det finns ett par sätt att stänga av det anpassade söket på. För att underlätta för er som vill stänga av personliga sök på Google så kan ni gå klicka på länken under ”genvägar” längst ned här på vår hemsida. När ni klickat på länken så klickar ni sedan på ”Inaktivera anpassade resultat baserade på sökaktivitet.” Ett annat sätt att stänga av Googles anpassade sökresultat är att gå till google.se, klicka sedan på kugghjulet längst upp till höger i Googlefönstret och välj sedan webbhistorik.

Personliga Sökresultat

Få nya kunder via Google

Vill även ni få nya kunder via Google. Fyll i formuläret så skickar vi er en kostnadsfri offert. 

År i branschen
4 år
Antal SEO-kunder
14
Klickar på de 3 första resultaten​
5 %

Vilken SEO optimering passar er?