SEO utan länkar är inte SEO

SEO utan länkar är inte SEO

SEO utan länkar är inte SEO

SEO utan länkar är inte SEO

En stor del av ett SEO-arbete innefattar länkar och en väl utformad länk-strategi. Länkar som pekar in till er hemsida, alltså en länk från en annan sajt som går till din webbplats. Denna typ av länkar brukar kallas för inlänkar och detta är något som i högsta grad påverkar er placering på Google. Att bara sökmotoranpassa en hemsida är inte SEO, det är en del av arbetet men är det tuffare konkurrens på sökordet ni vill ranka på krävs inlänkar. Kortfattat kan vi säga att varje länk som leder till din webbplats ser Google som en röst, en like eller ett tips på din sajt. Genom länkar skapar du alltså trovärdighet hos Google men olika länkar är olika starka vilket innebär att vissa ”röster” på din sajt är mer värdefulla än andra.

Mer om länkstrategi och länkbygge kan du läsa här.

Kan länkar vara dåligt för min ranking?

Vi får ibland frågan om en länk från en dålig sajt som leder in till din webbplats kan skada din ranking. Det korta svaret är nej, om en dålig ”in-länk” skulle kunna skada en hemsida så skulle det vara väldigt lätt för företag att ta ner sina konkurrenters hemsidor genom att skicka ”dåliga” länkar till sin konkurrents sida.
Det finns många program som skapar spamlänkar, bottar som skriver kommentarer tillsammans med en länk i eller skapar upp profiler och sidor med länkar från.En ”dålig” länk brukar oftast bara bortses av Google, det ger alltså ingen effekt och trovärdighet för webbplatsen den länkar till.

Det har gjorts många tester där man riktat mängder av spammiga länkar till en sajt för att försöka sänka den på Google. Det finns exempel där man faktiskt lyckats sänka en webbplats genom en länk-attack men det har då rörts sig om otroliga mängder länkar och i extrema branscher så som lån, spel och casino.

Skulle ni själva bli utsatta för en länk-attack så skulle troligtvis inget hända men för att vara på den säkra sidan bör man ändå rapportera detta till Google. Google har tagit fram ett verktyg där man kan rapportera in inlänkar som man inte vill kännas vid och vill att Google ska bortse ifrån. Detta verktyg heter disavow links.

Länkar är ett väldigt stort och komplext ämne men för oss SEOnördar är det väldigt intressant och något vi gärna pratar om så känn dig varmt välkommen att s kontakta oss om du vill prata länkar och SEO.

inlankar

Få nya kunder via Google

Vill även ni få nya kunder via Google. Fyll i formuläret så skickar vi er en kostnadsfri offert. 

År i branschen
4 år
Antal SEO-kunder
14
Klickar på de 3 första resultaten​
5 %

Vilken SEO optimering passar er?