SEO i WordPress

SEO i WordPress

SEO i WordPress

SEO i WordPress

Ett CMS (Content Management System) är ett publiceringsverktyg som användas både för redigerande och skapande av hemsidor. Det finns en uppsjö av olika publiceringsverktyg att välja mellan men när det kommer till SEO och att sökmotoroptimera en hemsida så är vår favorit WordPress.

WordPress är idag världens populäraste publiceringsverktyg, det är enkelt, helt gratis och väldigt anpassningsbart för den som vill trixa lite mer. Att sökmotoroptimera er hemsida i WordPress gör ni enklast genom att installera ett så kallat tillägg (plugin).

När ni har installerat tillägget så fyller ni i sökordet ni vill synas på och sedan får ni en lista på vad ni kan göra för att sökmotoranpassa er sida. Det tillägg som vi rekommenderar för SEO i WordPress heter ”WordPress SEO av Yoast” och även detta är helt gratis att använda.

Välj effektiva tillägg efter dina behov.

Det finns ett flertal andra tillägg som kan vara bra att lägga till men se till att ni inte installerar för många då vissa har en tendens att slöa ner er hemsida. För att snabba upp er hemsida och minska laddningstiden (som också är en rankingfaktor) så kan ni använda ett plugin som heter ”WP Super Cache”. Att förbättra laddningstiden är också ett sätt att sökmotoroptimera er hemsida i WordPress på, när Google rankar upp en sida är även detta något som de tar hänsyn till.

Har ni stöd för kommentarer på er hemsida så bör ni slänga ett öga på pluginet ”Really Simple CAPTCHA” och ”Disqus Comment System”. Spamkommentarer varken förbättrar användarupplevelsen eller er sidas sökmotoroptimering och med dessa två tillägg får ni kontroll på er hemsidas kommentarer. Till sist så rekommenderar vi att ni ökar säkerheten på er WordPress-sida genom att begränsa antalet inloggningsförsök till den. Ett smart tillägg som hanterar detta är ”Limit Login Attempts”.

Wordpress SEO

Få nya kunder via Google

Vill även ni få nya kunder via Google. Fyll i formuläret så skickar vi er en kostnadsfri offert. 

År i branschen
4 år
Antal SEO-kunder
14
Klickar på de 3 första resultaten​
5 %

Vilken SEO optimering passar er?