Sökmotoroptimerade rubriker

Att synas högst i träfflistan på Google är något de flesta siktar på. För att nå toppen krävs ofta både en väl utformad länkstrategi och ett sökmotoroptimerat innehåll. När er webbplats spindlas igenom av Google och andra sökmotorer är sidans rubriker en stark faktor. En rubrik är menad att vara en sammanfattning av texten på sidan och det är också så Google tolkar webbplatsens rubriker. En bra rubrik är inte bara en rubrik som är sökmotoranpassad utan bör helst även vara säljande och så intressant att besökarna stannar kvar.

rubriker

Hur skriver man en bra rubrik?

Det första man bör tänka på innan man börjar skriva sökmotorvänliga rubriker är vilka sökord eller sökfraser ni arbetar med mot den sidan. Det är viktigt att innehållet i rubriken är den sökfras eller sökord ni vill synas på. Google förstår böjningsformer av olika ord och om ni har svårt att få in ordet eller frasen på ett bra sätt i rubriken går det utmärkt att böja det. En rubrik ska hållas kort och locka läsaren till att stanna kvar på sidan, hellre lite kortare än för lång.

Vanliga misstag när man skriver SEO rubriker.

Ett vanligt misstag som många gör när de skriver rubriker är att de glömmer märka upp rubriken mellan rubriktaggar (h1, h2, h3, etc.) utan istället märker upp texten som ”strong” och/eller ”Bold” och därmed missar hela poängen med att skriva en rubrik. Vanligt är också att man märker rubriker med h2, h3 osv. utan att ha med en huvudrubrik. Självklart är det bra att ha med underrubriker men varje sida bör ha en huvudrubrik. Ett annat vanligt misstag är att innehållet mellan rubriktaggarna innehåller massa annan information än bara själva texten, detta är heller inte bra för er sökmotoroptimering. Sidans titel kan ibland blandas ihop med med sidan rubrik men en sidtitel är något helt annat än sidans rubrik. Läs mer om sidans titel

Märk ut sidans olika rubriker

Det finns olika typer av rubriker med huvudrubriken som den viktigaste. Helst ska den läggas högt upp på sidan och vara det första delen av texten. En huvudrubrik kallas också för h1 tagg eller h1 rubrik, beroende på att man märker ut den med en h1 html-tagg. Genom att märka upp h1-tagg på en text ser Google att den text ni har skrivit är en huvudrubrik, vanligtvis syns detta visuellt också då den gör texten både större och tjockare.

Så här märker ni ut en text med h1-tagg

<h1>Rubrik 1</h1>

Har ni fler rubriker på en sida bör dessa märkas ut som underrubriker och taggas på samma sätt som huvudrubriken fast med h2, h3 osv. Försök även göra underrubriker sökmotorvänliga genom att få med ordet eller frasen ni vill sökmotoroptimera för i olika böjningsformer, men var försiktig med att upprepa samma ord i flera rubriker på sidan. Underrubrikerna ska locka till att besökaren läser vidare så se upp så det inte ser för spammigt ut.

Vi har hjälpt över 250 företag att synas på Google
Vill ni också få nya kunder genom Google?

 

Fyll i formuläret så
skickar vi en kostnadsfri offert
Eller ring oss: 0380-127 00
så hjälper vi er!

GOOGLEANNONSERING

Med annonsering på Google når ni snabbt ut till de som söker efter era tjänster eller produkter. Ni betalar bara när någon klickar på just er annons.

SÖKORDSOPTIMERING

Öka synligheten i Googles träfflista och nå kunder som aktivt letar efter det ni erbjuder. Hos oss betalar ni bara för de dagar ni syns på Googles förstasida!

SÖKMOTOROPTIMERING

Genom att arbeta med rätt sökord och sökmotoroptimering både på och utanför er hemsida hjälper vi er att lyckas med er marknadsföring på Google.