Sökmotoroptimering av er sajt

Att arbeta med sökmotoroptimering (SEO) innebär att man förbättrar en hemsida för att den ska ranka högt upp i Googles sökresultat. För att nå bra placeringar på sökningar med konkurrens krävs både sökoptimering av själva hemsidan tillsammans med en välplanerad länk-strategi. Detta kallas i vår bransch för ”on-page optimering” och ”off-page optimering”.

Här nedan får ni lite tips på sökoptimering genom on-page optimering som ni själva kan göra för att ranka högre på Google. Behöver ert företag hjälp med sökmotoroptimering?
Vi har mer än 10 års erfarenhet av SEO både on-page och off-page optimering!

sökoptimering

Sätt en bra titel på varje sida

Tips nummer ett är att skapa en bra titel för er sida, dvs en titel som handlar om er verksamhet och som inte är för lång (max 68 tecken). I sökoptimeringens värld är titlarna ett måste för att lyckas, se därför till att ni har en unik titel på varje undersida så det inte är samma rakt igenom på hela er hemsida. Sidans titel är en väldigt tung rankingfaktor så försök få in era viktigaste ord på ett bra sätt.

Meta description

Sidans Meta-Description är den texten ni ser i ett sökresultat under den blå klickbara länken i träfflistan. Ni har alltså möjlighet att med ett par rader text skriva något relevant och säljande för att locka in besökare till er sida. Meta-beskrivningen är idag inget som direkt påverkar er sidas seo optimering men ett bra tips är ändå att försöka beskriva vad sidan handlar om och på ett bra sätt få in de ord ni vill ranka upp på.

Märkt ut sidans rubriker

Att utmärka rubriker i era textstycken hjälper Google att förstå att det är just en rubrik. Det räcker alltså inte med att bara öka textstorleken på texten utan när Google läser rubriker kollar de efter H1,H2,H3 osv. Ett bra tips är att skaffa ett vettigt cms-verktyg där det finns ett bra stöd för detta, t.ex. WordPress som har många bra stöd för sökmotoroptimering. Sätter ni en text som H1 så blir det sidans huvudrubrik väljer ni H2 blir det sidans underrubrik. Har ni en längre text så använd rubriktaggarna flitigt och försök få in era viktigaste ord i rubrikerna.

Bra och unikt innehåll

Ett av våra bästa sökoptimerings tips är innehållet, Google älskar text och allra mest text som är unik och som bidrar till nytt innehåll för deras sökmotor. Texten gör stor skillnad i sökoptimeringen så snåla inte på texten utan lägg ner lite tid på att skriva ett bra och intressant innehåll.

Om Google upptäcker att texten på er hemsida redan finns på någon annans sida, eller är snarlik en annan text på nätet, varför ska dom då presentera er sida i träfflistan? Försök att tänka till en extra gång innan ni skriver era texter så att dom blir unika men samtidigt intressanta och fångar uppmärksamheten hos besökaren.

Sökmotoroptimering av texten

Det är självklart viktigt att de ord och fraser ni vill ranka upp och synas på i träfflistan finns med i texten på er sida. Hittar Google inte orden och fraserna så blir det svårt att övertyga Google om att er hemsida är den mest relevanta sidan att presentera när någon söker.

Att vara överdriven i era texter med ord och fraser i hopp om att sidan ska bli jätterelevant för just det ordet är farligt och helt onödigt. Google är smarta nog att genomskåda detta och klassar det direkt som ”spam”, vilket kan leda till att ni plockas bort från sökresultatet eller tappar positioner rejält. Ett bra tips för sökoptimering och era texter är att skriva texterna för besökarna i första hand och aldrig spamma era texter med sökorden.

Vi hjälper över 300 företag med sökmotoroptimering
Vill ni också få nya kunder genom Google?

 

Fyll i formuläret så
skickar vi en kostnadsfri offert
Eller ring oss: 0380-127 00
så hjälper vi er!

GOOGLEANNONSERING

Med annonsering på Google når ni snabbt ut till de som söker efter era tjänster eller produkter. Ni betalar bara när någon klickar på just er annons.

SÖKORDSOPTIMERING

Öka synligheten i Googles träfflista och nå kunder som aktivt letar efter det ni erbjuder. Hos oss betalar ni bara för de dagar ni syns på Googles förstasida!

SÖKMOTOROPTIMERING

Genom att arbeta med rätt sökord och sökmotoroptimering både på och utanför er hemsida hjälper vi er att lyckas med er marknadsföring på Google.